Om een kwalitatief goede en strakke coating te kunnen aanbrengen dient het materiaal goed te worden voorbehandeld.
De materialen dienen ontdaan te worden van corrosie en oxidatie, walshuid, gloeihuid en overige verontreinigingen. Ook oude verflagen dienen verwijderd te zijn alvorens een coating te kunnen aanbrengen.

Ook is het belangrijk dat een ondergrond wordt gecreëerd die garant staat voor een goede hechting van de aan te brengen coatlaag

Na lang testen is er gekozen voor het stralen van materialen. Dit gebeurd met een “inert RVS straalmiddel”. Dit straalmiddel is milieuvriendelijk en laat geen oxidatiestof achter op de gestraalde laag. Hierdoor kan er nooit een schadelijke werking onder de coatlaag ontstaan.

Hierbij is het belangrijk dat de mensen weten onder welke hoek, met welke luchtdruk en op welke afstand er gestraald moet worden. Hun kennis wordt dan ook constant op peil gehouden en per order wordt er goed overlegd hoe gestraald gaat worden.

Ook kan het voorkomen dat materiaal te dun is om te stralen. Dit betekend dat gekozen moet worden voor een andere voorbehandeling. U kunt dan denken aan schuren, scotschen en/of ontvetten.

One stop order

In het kader van “One stop order” kunnen we alle benodigde behandelingen aanbieden, gebaseerd op ons uitgebreide partner netwerk.
U moet dan denken aan o.a.:

  • Verzinken
  • Scooperen
  • Natlakken
  • Chemisch en thermisch ontlakken

Samen met onze zustermaatschappijen kunnen wij iedere klus aan. Vanaf het leveren van materiaal, maken van constructies, watersnijden, knippen, zetten, lassen, poedercoaten, transport, plaatsing en nog veel meer.
En dat alles onder 1 dak.

Een voorbeeld hiervan zijn onder andere recent onze werkzaamheden aan de Maastunnel (klik hier om het project te bekijken).

Over Rotterdam Coatings

Wij staan in de regio Rotterdam en omstreken bekend als een betrouwbare partner voor het verzorgen van al uw poedercoatwerk. Zowel voor bedrijven als particulieren. Lees meer over Rotterdam Coatings.

Vertaal de website naar

DutchEnglishFrenchGermanLuxembourgishPortugueseSpanish

Contactgegevens

Rotterdam Coatings poedercoatingbedrijf © 2015 - 2018 - All Rights Reserved - Privacyverklaring - info@rotterdam-coatings.com - +31 (0)10 429 92 00 | Web design door Gers.nl