Poedercoaten is het op elektrostatische manier aanbrengen van kleurpoeder op iedere soort metalen voorwerp. De materialen worden coating gereed gemaakt door diverse vormen van voorbehandeling. Dit kunnen zijn: stralen, schuren, ontvetten. Hierdoor wordt een maximale hechting van de coatlaag op het materiaal gegarandeerd.

Na de coating worden de materialen in de oven gehangen, waarna de poeder door verhitting smelt tot een dekkende en waterdichte laag in iedere gewenste RAL kleur. (zie onderdeel RAL Kleuren)

Voordelen zijn o.a. de lange levensduur, kleurechtheid en daardoor een enorme kostenbesparing en zeer milieuvriendelijk.

Poedercoaten is mogelijk in iedere door u te kiezen kleur. Zelfs specials als blanke lak, structuurpoeders, metallic poeders en hamerslag zijn mogelijk. Variërend in glansgraden van 20 – 85%.

Laagdiktes die aangebracht worden:
Epoxy (primer) – minimaal 60 micrometer (voor 2 en 3 laagsystemen voor buitentoepassing)
Polyester kleurlaag – minimaal 70 micrometer, evt. derde laag 60 micrometer

Wij beschikken over 2 kamerovens met de volgende afmetingen:
(lxbxh) 8000 x 3000 x 2800 (oven 1)
(lxbxh) 7000 x 1800 x 2800 (oven 2)
Maximaal gewicht per traverse: 500 kg

Bijzonder is dat wij alle verzinkte materialen voor het coaten uitgassen d.m.v. uitstoken tot 220 graden celcius. Hierdoor kunnen wij coatwerk afleveren zonder blazen en pinholes.

Alle werken worden afgeleverd volgens de qualicoat en ION kwaliteitseisen.

Op alle werk wordt dan ook garantie gegeven volgens de ION Voorwaarden. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Over Rotterdam Coatings

Wij staan in de regio Rotterdam en omstreken bekend als een betrouwbare partner voor het verzorgen van al uw poedercoatwerk. Zowel voor bedrijven als particulieren. Lees meer over Rotterdam Coatings.

Vertaal de website naar

DutchEnglishFrenchGermanLuxembourgishPortugueseSpanish

Contactgegevens

Rotterdam Coatings poedercoatingbedrijf © 2015 - 2018 - All Rights Reserved - Privacyverklaring - info@rotterdam-coatings.com - +31 (0)10 429 92 00 | Web design door Gers.nl