Vuilnisbakken Roteb (Rotterdamse reiniging)

Project Description

Ambtenaren zitten op oude afvalcontainers

ROTTERDAM. De allereerste circulaire containerstoel is gistermiddag in gebruik genomen door de Rotterdamse wethouder Arno Bonte. De stoel is gemaakt van oude ondergrondse afvalcontainers uit de stad. De zitkussens op de stoel vinden hun oorsprong in Stadsbeheeruniformen die niet meer worden gebruikt. Bonte wil op deze manier laten zien dar de stad voorop loopt op her gebied van duurzaamheid. De stoelen worden gemaakt in de ‘circulaire loods’ van de gemeente Rotterdam. In Loods29 van Roteb Lease aan het Kleinpolderplein wordt 80 procent van elke afgeschreven afvalcontainer opgeknapt en hergebruikt.

Na een levensduur van zo’n tien jaar worden de glas-, karton- of restcontainers vervangen. Maar om ze nou zomaar weg te gooien, vonden de werknemers van de constructiewerkplaats ook zo wat. Door ze te recyclen, geven ze de bakken een tweede leven. “Nu gaan ze geen tien, maar twintig jaar mee”, zegt gemeentewoordvoerder Brigitte Moratis.

Nadat ze zijn vervangen worden de containers volgens haar goed schoongemaakt. “De geur trekt niet in het materiaal. Dus nee, ze stinken niet.” Dit is veel goedkoper dan verouderde containers vervangen door nieuwe en het is beter voor het milieu. Van de oude huisjes van ondergrondse containers worden de stoelen gemaakt. Maar er zijn nog veel meer andere onderdelen die opnieuw kunnen worden gebruikt. De komende periode worden de unieke stoelen op meerdere kantoren van de gemeente geplaatst.

Bron: Krant artikel AD, artikelfoto Jan Kok.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Project Details

31 oktober 2018
Afvalbak, Coating, Demonteren, Gemeente, Krantenartikel, Monteren, Onderhoud, Overheid, Poedercoating, Renovatie, Spuiten, Vuilnisbak

Over Rotterdam Coatings

Wij staan in de regio Rotterdam en omstreken bekend als een betrouwbare partner voor het verzorgen van al uw poedercoatwerk. Zowel voor bedrijven als particulieren. Lees meer over Rotterdam Coatings.

Vertaal de website naar

DutchEnglishFrenchGermanLuxembourgishPortugueseSpanish

Contactgegevens

Rotterdam Coatings poedercoatingbedrijf © 2015 - 2018 - All Rights Reserved - Privacyverklaring - info@rotterdam-coatings.com - +31 (0)10 429 92 00 | Web design door Gers.nl